Aktuality

Vyšlo podzimní číslo časopisu Olomoucký senior

Další číslo oblíbeného čtvrtletníku zaměřeného nejen na starší Olomoučany je venku. Zájemci ho mohou získat zdarma jak v tištěné, tak elektronické podobě. Kromě důležitých informací nechybí zajímavá soutěž a anketa, která zjišťuje potřeby starší generace žijící v krajském městě.

V podzimním čísle časopisu se čtenáři dozvědí, že se v Olomouci dá na podzim bavit při spoustě aktivit, a co se právě ve městě děje. Nechybí pozvánky na kulturní a společenské akce – do městské knihovny, na koncerty Moravské filharmonie nebo třeba do kina Metropol. Městské kluby pro seniory na stránkách časopisu prezentují svoji prázdninovou činnost a podzimní plány a je zde i tradiční pokračování ankety mezi vedoucími klubů. Zajímavá je i kapitola z historie hanáckého potravinářství připomínající, že na letošek připadají významná výročí spjatá s výrobou kuchyňské soli, tvarůžků, čokolády či třeba minerálních vod. Za zmínku jistě stojí i čtenářská soutěž, tentokrát o vstupenky na klavírní recitál v Redutě, a anketa pro občany Olomouce v seniorském věku, která zjišťuje potřeby této cílové skupiny.

Výtisky aktuálního čísla Olomouckého seniora jsou k dispozici zdarma v informačním centru v podloubí radnice, ve vestibulu budovy odboru sociálních věcí Magistrátu, Štursova 1, v SeniorPointu v Pavelčákově 21, v pobočkách Knihovny města Olomouce a u vybraných poskytovatelů sociálních služeb pro seniory. V elektronické podobě jsou toto i starší čísla časopisu ke stažení na webu: https://proseniory.olomouc.eu/casopis

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: