Aktuality

Senioři se vzdělávali v oblasti digitální gramotnosti

Na jaře proběhlo v Olomouci deset tematicky zaměřených besed neziskové organizace SeniorOn, která se věnuje edukaci seniorů v oblasti digitální gramotnosti.

Zúčastnilo se 209 zájemců z řad olomouckých klubů pro seniory, kteří se dozvěděli jak se bezpečně pohybovat na internetu, prošli si základy ovládání mobilních telefonů a vyzkoušeli si i jejich pokročilejší funkce. Akci zaštítil sociální odbor MMOL, který cyklus přednášek finančně podpořil. Tematicky aktualizované besedy budou pokračovat i na podzim.

„Bezpečnost a ochranu seniorů považujeme za velmi důležitou, proto jsme se v rámci besed věnovali tématům jako jsou podvody na internetu a jaké nebezpečí na internetu hrozí. Probírali jsme, co to jsou cookies, a kde všude je možné najít reklamy. V dalších hodinách se senioři seznámili s ovládáním chytrého telefonu, získali tipy na aplikace, které mohou využít pro komunikaci, ale také pro zábavu, cestování a vzdělávání. V rámci přednášek se zájemci seznámili s úpravou fotek a s nakupováním na internetu. Celý cyklus zakončilo téma umělé inteligence,“ upřesnila ředitelka SeniorOn Kateřina Charvátová. Jak dále uvedla, že senioři často využívali možnost individuálních konzultací a mohli si přinést i své vlastní technologické zařízení a s lektorem postupně procházet problematické okruhy.

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: