Aktuality

Senioři v Týnečku slavili 5. výročí založení klubu

Už před 5 lety bylo zřejmé, že to senioři v Týnečku myslí se svou aktivizací vážně. Neúnavně a cíleně prověřovali možnosti umístění klubovny, která nakonec vznikla v budově ZŠ a MŠ Gorkého v sále tělocvičny. V té době byl klub pro seniory vybaven základním mobiliářem.

V předsálí vznikla improvizovaná kuchyňka pro přípravu kávy a čaje. Uvedený prostor byl a je využíván více subjekty. Klubem pro seniory, komisí místní části, školou a občany Týnečku, kteří sem chodili za tělovýchovnými aktivitami a kroužky. Z tohoto důvodu muselo vybavení plnit požadavky na dobrou manipulaci a skladovatelnost.

V letošním roce byl celý prostor za účasti všech, kteří jej využívají, upraven a zmodernizován. Sami senioři se podíleli na realizaci drobných zednických oprav, malování apod. Vznikl tak atraktivní prostor, vybavený velkoplošnou televizí pro všeobecné využití, např. pro aktivizaci a konání přednášek, byla doplněna kuchyňská linka, která splňuje požadavky na rozsah využívání prostor, zpřístupněna WIFI síť, byla zrekonstruována vodo a elektroinstalace.

Ve středu 17.4.2024 byl prostor slavnostně předán seniorům. Bezmála padesátka aktivních seniorů přišla oslavit výročí klubu. Týnečtí se zapojují do všech dostupných aktivit. Účastní se přednášek, turistických a cyklistických akcí, hrají bowling, trénují paměť atd. Na setkání jsme s jubilanty oslavili jejich narozeniny. Byl mezi nimi i nejstarší člen klubu, kterému vitalita rozhodně nechybí a ke svému věku říká jenom, že „má 90+“. Závěr odpoledne patřil tanci a zpěvu s harmonikou.

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: