Aktuality

O víkendu Olomouc ožije Dny evropského dědictví

Hlavní program Dnů evropského dědictví je před námi! Tradičně největší kulturní akce olomouckého podzimu bude i letos velkolepá. Už od pondělí 6. září probíhají různě po městě některé části programu, ten hlavní nás ale čeká teď o nadcházejícím víkendu. Co si vyberete vy?

Open air představení Moravského divadla na Horním náměstí, na sedmdesát otevřených památek, tematické prohlídky města, odhalení sochy u Vily Primavesi, historické nedělní odpoledne věnované Přemyslovcům a spoustu dalšího máte na výběr od pátku do neděle prakticky v celém historickém centru města.

V pátek večer rozezní Horní náměstí velkolepá show Moravského divadla s názvem Sloup světla. Představení všech souborů divadla na dvou pódiích u Sloupu Nejsvětější Trojice má být současně také pietou za oběti covidové pandemie v kraji a modlitbou za její konec.

V sobotu na Horním náměstí najdou program nejen dospělí, ale také děti, pro které Divadlo Tramtarie připravuje Pohádkový svět – výtvarné dílničky, pohádky i žonglovací workshop. Bohatý kulturní program plný designu nabídne také festival Oživ centrum III a ujít si určitě nenechejte ani odhalení sochy ponocného u Vily Primavesi v sobotu v 10 hodin.

Během soboty a neděle navíc můžete navštívit téměř sedmdesát zajímavých míst a památek, které nejsou veřejnosti běžně přístupné, včetně Jihoslovanského mauzolea, parní čerpací stanice ve Chválkovicích nebo například nočního výstupu na radniční věž.

Tečku za letošními Dny evropského dědictví uděláme v neděli během historického odpoledne věnovaného olomouckým Přemyslovcům na Václavském náměstí u Dómu. Okusíte tady středověkou atmosféru i kuchyni a večer si můžete v krásných kulisách s olomouckou katedrálou v pozadí užít divadelní představení O historii jedné královraždy.

Podívejte se na www.ded.olomouc.eu a vyberte si z nabitého programu přesně to pravé pro vás. Budeme se těšit!

Přílohy

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: