Aktuality

Čtení Bible na radnici mění už podruhé podobu kvůli koronaviru

O tradiční Čtení Bible ani letos zájemci z Olomouce nepřijdou. Čtyřiadvacetihodinový maraton se však kvůli pandemii znovu uskuteční online. První nahrávky zazní ve čtvrtek 1. dubna od 15 hodin. Pokud se chcete zapojit, termín pro registraci je do 31. března.

Původně se Čtení Bible v rámci projektu Paschalia Olomucensia mělo konat naživo v kapli sv. Jeronýma na olomoucké radnici. „Jelikož nás protiepidemická opatření limitují v realizaci i letos, jsme nuceni opakovat čtení stejným způsobem jako loni a v naději, že se již příští rok budeme moci opět při této příležitosti potkat osobně. Přijměte tedy pozvání a podpořte tuto myšlenku osobním zapojením,“ nabádá za organizátory projektu Marcela Anežka Kořenková.

Díky dostupnosti moderních technologií proběhne čtení v prostředí online. Zájemcům stačí poslat nahrávku konkrétního textu, který si vybrali, a organizátoři se postarají o její zveřejnění na webu. „Odeslaná nahrávka bude přiřazena k vybranému času a čtení. Obdobná realizace v minulém roce nám přinesla řadu povzbudivých zpětných vazeb. I letos je toto čtení důležité, možná více než kdy jindy,“ je přesvědčena organizátorka Kořenková.

Každá audio či video nahrávka vybraného textu bude umístěna na http://www.paschaliaolomucensia.cz/cteni-bible. Poslat je ji třeba nejpozději do 31. března 2021. Informace, jak postupovat při nahrávání čteného textu, obdrží každý přihlášený v potvrzovacím emailu. Čtení Bible se uskuteční ve dnech 1. – 2. dubna 2021.

Více na http://www.paschaliaolomucensia.cz/cteni-bible

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: