Aktuality

Vzpomínky na léto - klub Olomouc Slavonín

Nadpisy článků v tisku a hlavní zprávy se plní otřesnými událostmi způsobenými pomatenými lidmi, případně se jedná o plejádu aktuálních informací týkajících se koronaviru. Většina z nás se snaží, navzdory tomu všemu, žít normálně a pokud to nejde, vzpomeňme na nedávné události. Jak trávil klub pro seniory v Olomouci Slavonín léto a podzim?  

Ptali jsme se vedoucí klubu paní Ludmily, která nám k tomu sdělila: "Celý letošní rok je poznamenaný epidemií a tak jsme dlouho nevěděli,  jak budou naše aktivity probíhat. Omezili jsme také některé tradiční aktivity, které jsme realizovaly spoustu let. Když jsme pak přemýšleli, po uvolnění opatření, co dál, tak padlo na zájezdy. Pěkně venku na vzduchu."

Jak takový klubový zájezd vypadá nám popsali účastníci následovně: "Před odjezdem máme vždy obavy z deštivého počasí, ale jako obvykle naše vedoucí naplánovala přímo ideální počasí! Jeden z našich cílů se stal zámek Konice." Zámek ve vlastnictví města je po rekonstrukci prezentuje místní historii a řemeslnou výrobu. Zajímavostí expozice je mimo jiné největší sbírka seker, kterých je téměř na 500 kusů. Před zámkem se nachází největší sekera v České republice.

Vedoucí klubu pak doplňuje dobrou zkušenost s místním průvodcem: "vzhledem k velikosti zámku jsme byli rozdělení do dvou skupin a naše skupina měla výborného průvodce, který nám řekl více než měl v programu a provedl nás zámkem ne po jednom, ale po obou okruzích."

Pak cesta pokračovala do Ludéřova a následovala prohlídka barokní sýpky.

Že je u nás také co zažít, dokládá další výlet, který klub naplánoval na jiný den a to projížďka lodí na Slezské Hartě. "Opět jsme brzy ráno vyrazili do nejistého počasí, ale opět díky naší vedoucí Lidušce nakonec svítilo sluníčko, jen  trochu více pofukovalo. Obecně vládla spokojenost, zvláště když na nás čekal opravdu chutný oběd. Na vylepšení nálady jsme se cesto domů stavěli ve vyhlášené cukrárně v Dolanech. Na otázku, zda neměli účastníci na lodi mořskou nemoc odpovídá vedoucí klubu: "to ani ne, ale strach jsme někteří malinko měli, víte, že hloubka vody je na některém místě až 90 metrů?"

Autor fotografií: M.Pilný

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: