Aktuality

Oslavy lesa na Floře

Den plný zajímavostí a her slibují organizátoři pravidelné podzimní akce Oslavy lesa na Floře. Již 9. ročník se stejně jako v předešlých letech uskuteční v Rudolfově aleji v olomouckých Smetanových sadech v rámci Podzimních zahradnických trhů v sobotu 5. října od 11:00–17:00 hodin. Vstup je zdarma.

Návštěvníci si vyzkouší, jak se skládá dům ze dřeva, uvidí přibližování dříví lanovkou, práci uměleckého řezbáře vystoupení sokolníka a živá zvířata ze záchranné stanice. Dozví se, jak probíhá obnova lesa po kůrovcové kalamitě, kde se daří dubu a buku, kde naopak jedli, proč přibývá listnatých dřevin na úkor jehličnatých, nebo že kácením stromů začíná obnova nového lesa.

Na akci bude možné vyzkoušet si kvízy a hry s lesnickou tématikou, seznámit se s prací lesníků a vlastníků lesa. „Můžete si také zkusit odhadnout a následně změřit výšku stromu, ověřit si znalosti o dřevinách, rostlinách a lesní zvěři. Uslyšíte myslivecké trubače i chytlavou hudbu skupiny Jack's Band,“ láká za organizátory, Lesy České republiky s.p., Hana Komárková.

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: