Aktuality

Olomoucké výstaviště bude hostit národní výstavu psů

Září v Olomouci potěší pejskaře. O víkendu 7. a 8. září se na Výstavišti Flora Olomouc uskuteční druhý ročník národní výstavy psů Floracanis. Areál výstaviště zaplní více než 2 600 psích šampiónů nejen z Česka, ale i ze zahraničí. Organizátoři slibuji bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Akci podporuje město Olomouc.

Návštěvníci mohou na výstavě zasazené do příjemného prostředí Smetanových sadů a Rudolfovy aleje obdivovat na 2 560 pejsků, téměř 300 psích plemen, které vystavují vystavovatelé z šesti evropských zemí „Primárně je akce samozřejmě zaměřena ne psy, neboť se jedná o prestižní národní výstavu. My se však celou akci snažíme co možná nejvíce přiblížit širšímu spektru návštěvníků a tedy nejen milovníkům psů,“ přibližuje za organizátory Jiří Zbořil z Okresního mysliveckého spolku Olomouc.

Nejvíce budou zastoupena běžná plemena jako jezevčíci všech velikostí a typů srsti, dále retrívři či ohaři. „Absolutně nejpočetnějším plemenem na výstavě je dnes velice moderní, společenské, z Anglie pocházející plemeno Stafordšírský bullteriér, kterých se k nám sjede téměř sto. Samozřejmě k vidění budou také vzácná a málopočetná plemena jako brazilský teriér, polský ogar, sicilský chrt či dánsko-švédský farmářský pes,“ popisuje Jiří Zbořil.

Kromě vlastní výstavy psů čeká na návštěvníky areálu výstaviště atraktivní program. Doprovodné programy jsou tematicky zaměřené na oblasti chovatelství, lesnictví, ochranu přírody a myslivost. Nebudou chybět naučné stezky, zážitkový chodník, nejrůznější kvízy a připraven bude i koutek olomoucké zoologické zahrady. „Těšit se můžete na ukázky výcviku a letů papoušků, ukázky dravců a sokolníků, koncert lovecké hudby nebo jízdu na ponících. Nově budou letos připraveny i ukázky služebních plemen vyhledávajících drogy a zachraňující lidi při nejrůznějších katastrofách,“ doplňuje Jiří Zbořil.

Pro děti do 15 let je vstup do areálu zdarma a každý si odnese drobnou odměnu. Vstup pro dospělé je 80 korun, senioři zaplatí 50 korun.

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: