Aktuality

Centrum Semafor školí seniory. Přihlaste se!

Oblíbené kurzy dopravní výchovy nabité aktuálními informacemi a praktickým programem spouští na podzim Centrum Semafor. Tři speciální kurzy jsou určeny řidičům, chodcům a cyklistům. Délka každého kurzu je zhruba dvě hodiny, jsou zdarma.

Účastníci kurzů dopravní výchovy se mohou těšit na přednášky, ukázky dopravních situací z olomouckých ulic i konkrétní dopravní situace, které si vyzkouší v praxi na dopravním hřišti.

„Letos jsme kurzy obohatili především o instruktážní filmy. Zaměříme se také v daleko větší míře na zásady bezpečného chování všech kategorii účastníků silničního provozu a více prostoru budeme věnovat i tomu, jak se bezpečně pohybovat po Olomouci,“ popisuje manažer Centra Semafor Josef Línek.

Všechny typy kurzů se konají až do 20. března 2019 s výjimkou vánočních svátků.

Kurz pro seniory neřidiče – chodce Ne! Smrti na silnici

(pondělí)
Informace o stavu dnešní dopravy z pohledu chodců. Zásady chování v silničním provozu a údaje o nových ustanoveních novely zákona 361/2000Sb. Ukázky řešení dopravních situací v praxi na dopravním hřišti. Krátký film o možných problémech, s nimiž se mohou senioři setkat v silničním provozu.

Kurz určený cyklistům (nejen seniorům) Na kole bezpečně

(úterý)
Informace o aktuálním stavu dopravy z hlediska cyklistů. Zásady chování cyklistů v silničním provozu. Kurz je zaměřen i na problematiku elektrokol, s důrazem na bezpečnost jízdy a chování cyklistů na elektrokolech v silničním provozu.

Kurz pro seniory řidiče Rozvážně a bezpečně!

(středa)
Informace o stavu dnešní dopravy z pohledu řidiče seniora. Zásady chování v silničním provozu a informace o nových ustanoveních zákonů souvisejících se silničním provozem, které vešly v platnost od 1.10.2018. Krátký dobrovolný test z pravidel silničního provozu. Přednáška, film a ukázky dopravních situací v olomouckých ulicích.


Všechny kurzy se konají v učebně Centra Semafor v Legionářské ulici u plaveckého stadionu zpravidla od 14 do 16 hodin, nebo po dohodě v jiném čase, ale i na jiném místě. „Lektoři mohou přijít i do klubu či do domova seniorů, nebo jiných zařízení sociálních služeb,“ objasnil manažer centra Josef Línek.
Na kurz je nutné se vždy předem přihlásit na telefonním čísle 602 582 877.

Více na centrum-semafor.cz

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: