Aktuality

21. klub pro seniory v Olomouci se otevře 21. června

Pomalu si zvykáme na možnosti, které město pro své obyvatele poskytuje. Jednou z takových nabídek, je např. prostor, ve kterém mohou starší spoluobčané příjemně a bezpečně trávit volný čas. Město Olomouc má podobných klubů 20 a brzy otevře nový. Není to však samozřejmost, jak uznala i mimoolomoucká porota. "Olomouc v minulém roce totiž uspěla v soutěži Obec přátelská seniorům, kde obsadila pěkné 2. místo," připomíná náměstek primátora Ladislav Šnevajs. "A to samozřejmost není".

Kluby pro seniory jsou oblíbeným místem pro setkávání nejen seniorů, ale i jiných zájmových skupin. Setkávají se zde senioři, kteří si rádi popovídají, dozví se něco nového, ale i takoví, kteří raději vyrazí někam na výlet, za turistikou, zasportují, některé kluby raději navštěvují divadelní představení, někde si rádi zazpívají, jinde se hrají šachy.

Přijďte se podívat do nového klubu v Olomouci Řepčíně

V areálu Základní a Mateřské školy Svatoplukova 11 v Olomouci bude představen nový klub. Zájemci z okolí klubu se na prvním setkání dozví, jak kluby fungují, co nabízí, prohlédnou si prostor klubu pro seniory a komise městské části. Mohou chvíli odpočinout a poslechnout si představení žáků místní školy, nebo v případě zájmu cestovatelskou přednášku.

Pro případné zájemce budou na místě přihlášky do klubu, členství v něm je zdarma. Doufáme, že chvíli posedíme u menšího občerstvení a probereme Vaše představy. Jak bude klub úspěšný, záleží hlavně na jejich členech.

"Pro klub sháníme také vedoucí, nebo vedoucího z řad seniorů, který by se vedení klubu za menší odměnu chopil.“, prozrazuje něco z prvního představení klubu plánovaného na 21. červen 2018 Yvona Kubjátová, vedoucí odboru sociálních služeb a doplňuje, „věřím, že přijdou zájemci o klub, kteří se stanou členy a pravidelný program se rozběhne hned od září 2018. Samozřejmě bude v začátcích nápomocen náš odbor sociálních služeb, ale také Komise městské části v čele s panem Michaelem Menclem.“

Více informací o klubech pro seniory a jejich aktivitách naleznete na webových stránkách, zejména na www.facebook.com/olomouckysenior/ případně na www.proseniory.olomouc.eu , popřípadě Vám je rádi poskytnou zaměstnanci odboru sociálních služeb Magistrátu města Olomouce:
 

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: