Aktuality

Víkendová výluka Olomouc - Šternberk

Upozornění na výluku na trati č. 290 Olomouc - Šumperk ve dnech 14. října (od 7:30 hod.) a 15. října 2017 (do 15:30 hod). Přesně jde o úsek Olomouc hl.n. – Šternberk.

Provozovatel dráhy - Správa železniční dopravní cesty, s.o. bude během víkendu pracovat na udržení technického stavu trati.
Dopravce České dráhy, a.s. proto musí po dobu výluky všechny vlaky v úseku Olomouc - Šternberk a opačně nahradit náhradní autobusovou dopravou.
Ze stanice Olomouc hl.n. odjíždějí spoje náhradní dopravy dříve než je odjezd vlaku, v opačném směru přijíždí spoje náhradní dopravy do stanice Olomouc hl.n. později. Za všechny vlaky jsou vedeny zrychlené spoje náhradní dopravy (linka P).

Z důvodu odlišné jízdní doby po silničních komunikacích bude po dobu výluky platit odlišný Výlukový jízdní řád (v příloze) náhradní autobusové dopravy, prosíme proto cestující, aby věnovali zvýšenou pozornost při plánování cesty po této trati.

S ohledem na počet autobusů náhradní dopravy je nutno u skupinových přeprav cestujících (školní výlety, turistické akce apod.) nahlásit požadavek na přepravu. Požadavek je nutno uplatnit minimálně 72 hodin před plánovaným odjezdem, a to buď telefonicky, nebo e-mailem na Kontaktním centru Českých drah, a. s. – tel.: 221 111 122, e-mail: [email protected]. Na tomto pracovišti Vám rovněž poskytneme bližší informace o organizaci dopravy po dobu výluky.

Všem cestujícím se velice omlouváme za komplikace způsobené výlukou a děkujeme za pochopení.

Mgr. Monika Bezuchová
tisková mluvčí České dráhy, a.s.,

Příloha:

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: