Aktuality

Páteční noc bude ve znamení kostelů

Všechny lidi dobré vůle uvítá v pátek večer 26 církevních objektů na území města Olomouce. Otevřou se jim kaple, kostely, modlitebny, katedrála, bazilika i Husův sbor. Většina svatostánků nabídne i program – komentované prohlídky, varhanní koncerty i kurzy spirituality.

Noc kostelů je znamením živé spolupráce křesťanských církví, která zaceluje rány vzniklé v minulých staletích. Je ale také určena k objevování krásy křesťanských výtvarných a architektonických pokladů.

„Město Olomouc podpořilo tuto akci částkou osmdesáti tisíc korun a osobně bych chtěl dohlédnout na program v olomoucké radniční kapli, kam srdečně všechny zvu. Každý rok jsem překvapen jak bohatý a kvalitní program Noc kostelů nabízí a letos mě navíc zaujal i program noci kostelů ve Šternberku,“ uvedl náměstek primátora Ladislav Šnevajs.

Program začíná na většině míst zpravidla v 18 hodin a trvá zpravidla až do 23 hodin. Ale například v katedrále sv. Václava je připraven i odpolední program pro děti, který začne už 16 hodin. Detailní nabídku naleznete na webu Noci kostelů, pro Arcidiecézi olomouckou zde: goo.gl/VLBrME

Olomoucké kostely se otevírají veřejnosti od roku 2010. Myšlenka ale pochází z Vídně a je o pět let starší. Noc kostelů každoročně přiláká do chrámů v Česku stovky tisíc lidí.

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: