Aktuality

Svátky města s otevřenou radnicí i možností diskutovat s primátorem

Svátky města Olomouce se i letos pojí s možností projít si budovu historické radnice a příležitostí setkat se s představiteli samosprávy. Olomoučanům a návštěvníkům města se radnice otevře v sobotu 3. června.

„Těším se na setkání s občany při příležitosti oslav Svátků města, a to nejen při bohatém kulturním programu, ale také při osobním setkání v rámci dne otevřené radnice. Možnost diskutovat s Olomoučany s sebou nese vždy mnoho podnětných postřehů i nápadů,“ řekl primátor Antonín Staněk.

Zájemci o setkání, které se v pracovně primátora uskuteční v době od 10 do 12 hodin, si mohou termín rezervovat prostřednictvím e-mailu na adrese [email protected] nebo telefonicky na čísle 585 513 415. Délka setkání je z kapacitních důvodů omezena na 15 minut.

Otevřená radnice nabídne zájemcům i letos příležitost nahlédnout do reprezentačních prostor budovy olomoucké radnice včetně kaple sv. Jeronýma i možnosti vystoupat na 75 metrů vysokou radniční věž. Klasické turistické prohlídky, které se v sobotu 3. června uskuteční od 10 do 16 hodin, doplňuje expozice o historii radnice a orloje.

Návštěvníkům bude z důvodu rekonstrukce umožněn vstup do budovy radnice pouze hlavním vchodem.

Více o programu na: svatkymesta.olomouc.eu

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: