Aktuality

Garden Food Festival uspokojí všechny možné chutě

Foie gras s jablky a cibulkou, pravá italská pizza, hovězí i lososový burger, barbecue z jeleního masa, grilovaný filet z plachetníka, dančí ragú, sicilská caponata, taštičky dim sum, brazilské pao, ale taky raw vanilkový jogurt, rajčatová polévka s pomerančem, cvrček podle Magdaleny Dobromily Rettigové nebo makrónky, čokolády a dorty.

To je jen malý vzorek z toho, co bude možné už tento víkend ochutnat v olomouckých Smetanových sadech u zhruba stovky stanů a stánků třetího ročníku olomouckého Garden Food Festivalu. Přehlídka dobrého jídla a pití začne v sobotu v 10 hodin.

„Na festivalu se chtějí všichni vystavovatelé předvést. Jejich menu bude opět tak bohaté a pestré, že si pochutnají i ti nejnáročnější gurmeti,“ ubezpečil za pořadatele Pavel Vysloužil. Mezi návštěvníky bude v neděli i primátor města Antonín Staněk, který vyhlásí výsledky soutěže o nejlepší restauraci festivalu a poté společně s lyžařem Janem Hudcem ochutná na atraktivní show Tomáše Nového chilli papričky.

Garden Food Festival je oblíbený také pro kuchařskou show na pódiu. V akci tak návštěvníci uvidí Zdeňka Pohlreicha a michelinského kuchaře Radka Kašpárka. Ten si chystá jehněčí s broiche, aronií a lanýžem a makrelu s topinamburem.

Renomovaná cukrářka Iveta Fabešová, návštěvníkům předvede recept na francouzské makrónky. „Budou malinové a pistáciové. Jsou to křehké mandlové pusinky slepené ganache,“ vysvětlila.

Festival finančně podpořilo Statutární město Olomouc. Areál ve Smetanových sadech bude otevřený v sobotu od 10 do 19 hodin a v neděli od 10 do 18 hodin. Vstupenka na místě stojí 150 korun, děti do výšky 140 centimetrů a držitelé průkazů ZTP/P mají vstup zdarma. Jediným možným platidlem v areálu jsou festivalové grešle. Hodnota jedné grešle je 25 korun. Pro případné přeháňky mají pořadatelé nachystány čtyři velké stany a pavilon G.

Více informací najdete na webu: www.gardenfoodfestival.cz

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: