Aktuality

Zimní vydání Olomouckého seniora

Aktuality nejen z městských klubů, o Vánocích před sto lety a čtenářská soutěž. Desátý ročník časopisu Olomoucký senior, který každého čtvrt roku vydává město Olomouc, se uzavírá čerstvým prosincovým číslem.

Čtenáři v něm najdou ohlédnutí za půlrokem aktivit pro rodiny a seniory v režii města, shrnutí zajímavé historie lošovského klubu seniorů, který právě slaví svých 20 let, nebo ochutnávku akcí pro seniory připravovaných na nadcházející rok. Rozhovor Olomouckému seniorovi poskytl tentokrát Jiří Podivínský, neurolog a geriatr celoživotně pomáhající lidem s Alzheimerovou chorobou. Historické okénko zase přibližuje olomoucké Vánoce tak, jak se slavily před sto lety.

V prosincovém čísle najdou čtenáři nejen z řad nejstarší generace Olomoučanů i tipy na další zajímavosti. „Rozhodně nesmějí vynechat třeba čtenářskou soutěž o vstupenky na Noc na Karlštejně, kterou v lednu představí Moravské divadlo Olomouc, ani fotostranu dokládající, že klubové výlety jsou fajn,“ popisuje za redakci Hynek Pečínka z odboru sociálních věcí magistrátu.

Časopis Olomoucký senior je v tištěné podobě k dispozici ve vestibulu budovy odboru sociálních věcí Magistrátu na Štursově ulici, v Informačním centru Olomouc v podloubí radnice, u vybraných poskytovatelů sociálních služeb a dalších partnerů. V elektronické podobě je časopis dostupný na webu https://proseniory.olomouc.eu. Na další číslo se mohou čtenáři těšit zase v březnu 2024.

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: