Aktuality

Čerstvé vydání Olomouckého seniora se ohlíží za létem

Společně prožitý čas je nejlepší, hlásá nadpis úvodníku nového čísla časopisu Olomoucký senior, který už desátým rokem vydává město Olomouc nejen pro nejstarší generaci svých občanů. Ve třetím letošním vydání čtvrtletníku, který vychází na konci září, se dočtete mimo jiné, jaké aktivity jsou připraveny v rámci podzimního cyklu Obec přátelská rodině a seniorům, jak proběhl červnový zájezd olomouckých seniorů na Lipno a jaké společné zážitky mají z návštěvy přátel z Hradce Králové v našem městě.

Zajímavá anketa představuje první tři vedoucí klubů seniorů a prozradí, jací jsou a co je baví, dále se čtenáři seznámí se třemi službami určenými seniorům. Rozšíření činnosti Vědecké knihovny v Olomouci představí její ředitelka Iveta Ťulpíková, novinky jsou také v repertoáru Moravské filharmonie a na pěkné akce zve i Knihovna města Olomouce. Historické okénko se tentokrát věnuje vrcholovým hokejovým zážitkům z 80. a 90. let už minulého století a tip pro seniorské výletníky směřuje do Valašského Meziříčí. Pestrý obsah doprovázejí stejně pestré fotky – a nechybí ani čtenářská soutěž o vstupenky na koncert u příležitosti 450 let od založení olomoucké univerzity.

Svůj výtisk čtvrtletníku Olomoucký senior můžete zdarma obdržet v městském informačním centru v podloubí radnice, dále ve vestibulu odboru sociálních věcí magistrátu na Štursově 1, v pobočkách Knihovny města Olomouce a dále u vybraných poskytovatelů sociálních a jiných služeb pro seniory. Časopis si můžete přečíst i v elektronické podobě, aktuální i všechna dosavadní čísla jsou volně k dispozici na https://proseniory.olomouc.eu/casopis.

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: