Aktuality

Klub seniorů Polská rekapituluje svou pololetní činnost

S blížícím se koncem prvního pololetí roku 2024 můžeme lehce zrekapitulovat naši činnost. Zahrnovala nejen řadu kulturních, sportovních či turistických akcí, ale také dárcovství. Rád bych poděkoval některým našim členům, kteří reagovali na výzvu FN Olomouc, šli darovat krev a pomohli nemocnici doplnit zásoby této vzácné tekutiny.

Tradičně velký zájem vyvolala akce „Sejdeme se u Svitav“, do níž se zapojilo 42 našich členů. Zúčastnili se všech společných vycházek pořádaných magistrátem a kilometry sbírali také v rámci klubu, například při výšlapu na Radíkov či do Černovíra.

V únoru jsme pořádali pro členy klubu tradiční bowlingový turnaj v Bestu. Jako každoročně jsme oslavili MDŽ s občerstvením, hudbou, tancem a tombolou. Zajímavá byla také beseda našeho člena Ing. Juraje Viťazky nazvaná „Jak se starat o zahradu“, k níž přidal své zkušenosti s péčí o zdraví. Dále jsme se zapojili do víru tance na Veselici pro seniory, kterou pro nás připravil magistrát v pavilonu A Flora Olomouc. Krásné počasí nám vyšlo na komentované procházce po ZOO na Svatém Kopečku, někteří si areál zahrady projeli i vláčkem. Poutavé vyprávění průvodkyně jsme ukončili u krmení žiraf. S počasím nám to nevyšlo při zájezdu do zámku Buchlovice, hned při vystupování z autobusu se na nás přihnala prudká přeháňka. Na oběd jsme jeli na Smraďavku do Lovecké chaty, kde nás již vítalo sluníčko. Výlet jsme zakončili ve vinařství Bílé Karpaty v Blatnici. Ochutnávka zdejších produktů i občerstvení bylo znamenité, nechyběl ani zpěv a kytara. S pololetím se rozloučíme ještě dalšími akcemi a uzavřeme ho na Kaprodromu.

Autor: Zdeněk Kalvoda

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: