Aktuality

Tradiční seniorská veselice roztančila pavilon A

Pavilon A Výstaviště Flora Olomouc ožil ve čtvrtek 9. května veselicí seniorů. Příjemnou zábavu přišla návštěvníkům z Olomoucka i ze spřáteleného Hradce Králové popřát náměstkyně Kateřina Dobrozemská. „Tradiční májová zábava se každoročně těší velkému zájmu, což je důkazem, že lidé mají chuť se setkávat a bavit,“ uvedla Dobrozemská.

První kulturní zážitek zprostředkovali zhruba 350 příchozím hostům Královéhradečtí senioři s originálním mužským souborem pojmenovaným ARTrosa. „Skupina mužoretek vznikla jako mužská obdoba mažoretek a hodně lidí se domnívá, že název souvisí s kloubním onemocněním. Tuto diagnózu sice někteří z nás mají, ale původně jsme ho mysleli jako spojení slov umění a růže,“ vysvětlil na úvod jeden z účinkujících. Diváci obdivovali zdařilé kompozice i bezchybné choreografie, které mužoreti v pavilonu A předvedli. „Byli perfektní, profesionální, nebylo jim co vytknout. Kdyby se účastnili nějaké soutěže, tak by ji vyhráli,“ potvrdila vedoucí KS Droždín Věra Chromková, jež je i trenérkou a cvičitelkou Asociace sportu pro všechny. Zároveň pochválila skupinu JEN TAK 2, která seniorům po celé odpoledne hrála k tanci a poslechu. Z programové nabídky návštěvníci veselice ocenili rovněž vystoupení mistrů světa ve standardních tancích Jaroslava a Dagmar Ceklových z klubu sportovního tance QUICK i jejich mladší kolegy Slavomíra Nepožitka s Nikol Vyskočilovou. „Oba páry byly naprosto okouzlující, takové pohlazení po duši. Ať už šlo o anglický waltz, slow foxtrot či argentinské tango a rumbu. Něco tak krásného se jen tak nevidí,“ hodnotila tanečníky účastnice plesu paní Alena. Vrcholem májové veselice byl koncert známého českého imitátora, zpěváka a baviče Vladimíra Hrona. Jeho repertoár přilákal na parket nebo alespoň rozezpíval snad všechny zúčastněné. Těm, kterým přála štěstěna, si z plesu odnášeli nejen krásné zážitky, ale i větší či menší prezent z tomboly.

Tradiční veselice pro seniory, kterou statutární město Olomouc každoročně pořádá nejen pro členy klubů pro seniory jejichž je zřizovatelem, ale i pro další občany seniorského věku Olomoucka, je příjemnou možností, jak představit zajímavé a atraktivní činnosti v klubech pro seniory. Součástí doprovodného programu veselice byl také stánek informačního centra pro seniory – Senior Point, kde mohli hosté získat kompletní informace o klubových činnostech nebo informace o možnostech pomoci v krizových životních situacích.

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: