Aktuality

Adventní setkání seniorů aneb Kluby pro seniory města Olomouce se představují

Město Olomouc podporuje aktivní stárnutí. Jedním z dlouhodobě nejúspěšnějších projektů odboru sociálních věcí olomouckého magistrátu jsou kluby pro seniory, které lidem pomáhají zůstat společensky aktivní i v pokročilém věku.

Na území města momentálně funguje 22 klubů pro seniory a 1 klubovna, kde celkem 1200 aktivních členů tráví volný čas a setkává se s podobně naladěnými lidmi. A hlásit se mohou další.

Členství v klubech je bezplatné. Veškeré náklady na provoz hradí město, které přispívá i na jejich rozvoj. Díky tomu se mohou senioři jejich prostřednictvím účastnit nejrůznějších společenských, kulturních, zájmových, vzdělávacích a sportovních aktivit. Na přípravě programu jednotlivých klubů se navíc podílí nejen jejich osazenstvo, ale i město Olomouc a další partneři, takže si na své přijde každý.

Předvánoční setkání

„Na začátku prosince proběhne velká akce pro starší Olomoučany a jejich vnoučata. Odbor sociálních věcí ve spolupráci s dobrovolníky z Univerzity Palackého připravili adventní setkání seniorů, na které jsou zváni nejen členové klubů, ale i všichni ostatní senioři z Olomouce a jejího okolí. Chtěli bychom jim zábavnou formou ukázat, o čem jsou naše kluby a co od nich mohou očekávat. Pokud se jim to zalíbí, rádi je přijmeme za členy,“ uvedl vedoucí odboru sociálních věcí olomouckého magistrátu Michal Majer.

Adventní setkání seniorů proběhne 6. prosince v bočních prostorách pavilonu A na Výstavišti Flora Olomouc mezi 10 a 15 hodinou. Na příchozí čeká živá hudba, vánoční dílničky i vědomostní kvíz o ceny. Navíc se budou moci seznámit s činností olomouckých klubů pro seniory, které právě nabírají nové členy, a prohlédnout si jejich kroniky. Vstup na akci je zdarma a vítaná jsou i malá vnoučata, která budou mít o zábavu taktéž postaráno.

Více informací o klubech pro seniory včetně jejich programu a přihlášky najdete na webu proseniory.olomouc.eu.

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: