Aktuality

Předprázdninové klubové aktivity vrcholí

Prázdniny se pomalu blíží a s nimi také doba odpočinku a dovolených s blízkými. Ne jinak je tomu v životě seniorů z klubů. Přes prázdniny je činnost klubů omezena jen na plánované akce, kterých ani v letošním roce není málo. Klub ve Slavoníně přes prázdniny pravidelně "otevírá svou náruč" a poskytuje perfektně vybavené zázemí zahrady s posezením i pro ostatní kluby, které zde pro své členy plánují letní posezení s grilováním. Probíhají naplánované výlety, společné dovolené a zájezdy, které na měsíc červenec a srpen plánuje například klub seniorů v Karafiátové ulici spolu s I. P. Pavlova, Slavonín, Lazce, Peškova, Přichystalova.

V tomto období proběhly naplánované aktivity klubů jak pod hlavičkou odboru sociálních věcí MMOl, tak plánované akce klubů. Mezi ty nejatraktivnější, které odbor pořádal patří jednoznačně dlouho odkládaná Veselice pro seniory, která proběhla 31.5.2022 v pavilonu A Flory Olomouc. Veselici navštívilo bezmála 360 seniorů. Čekal je bohatý program - inscenovaná prohlídka historických oděvů v podání skvělého seniorského seskupení sester Chalupových z družebního Hradce, vystoupení Železného Zekona, předtančení klasických a latinsko-amerických tanců, skvělá muzika Jen Tak 2, která svůj repertoár doslova napasovala na požadavky tanečníků a se kterými se nakonec jen těžce loučila. Součástí veselice byla také tombola s hodnotnými a atraktivními cenami.

Fotogalerii z této akce můžete vidět zde.

Neméně atraktivní jsou také výlety pro seniory, které v červnu odbor pořádá. Jsou celkem tři a cílem je návštěva Muchovy galerie - Slovanská epopej v Moravském Krumlově.

V klubech vrcholí také dohodnuté návštěvy a turnaje se seniory z Hradce Králové. Naši senioři se zúčastnili cyklovýletu, který v okolí Hradce zorganizovali hradečtí. Našim seniorům nabídli jedinečnou možnost zápůjčky kola na místě, takže odpadla starost, jak kola přepravit. Proběhly také plánované soutěžní setkání v šachu a pétanque. V obou soutěžích byli hradečtí úspěšnější, ale to je pro naše bojovné a soutěživé seniory skutečná výzva k odvetě v Olomouci, kterou plánujeme na podzim.

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: