Aktuality

Veletrh sociálních služeb představí na 40 organizací

Jaké služby sociálního charakteru nabízejí Olomoučanům nejrůznější organizace, můžete zjistit už tento čtvrtek v Galerii Šantovka. Statutární město Olomouc zde pod záštitou náměstkyně Evy Kolářové pořádá Veletrh sociálních služeb. Prezentace i zábavné aktivity budou připraveny pro děti i dospělé od 10 do 18 hodin.

Na jednom místě se budou prezentovat na čtyři desítky organizací, které poskytují své služby seniorům, osobám se zdravotním postižením i rodinám s dětmi. Hojné zastoupení budou mít i poradny, které pomohou s řešením současné nepříznivé situace rodin i jednotlivců. Po celý den si návštěvníci mohou prohlédnout a vyzkoušet kompenzační a zdravotní pomůcky, chůzi se slepeckou holí, připraveny budou i aktivity pro děti včetně snoezelen stanu.

Nebude chybět ani přednáška Lenky Fasnerové z Centra pohybu Olomouc, která představí zdravotní cvičení a různé cvičební náčiní, které si budete moci i vyzkoušet. Přichystané je také taneční vystoupení seniorů spojené s výukou pro návštěvníky. Šantovku rozproudí i tradiční romská hudba a tance kapely SRNM. Na závěr zahraje popová kapela Dětského domova Olomouc.

Hlavním cílem akce je zvýšit informovanost veřejnosti o aktuální nabídce sociálních služeb v Olomouci. „Veletrh pořádáme právě proto, aby lidé věděli, jak široká škála služeb je v Olomouci dostupná. Kromě toho je to také prostor pro navázání nových partnerství a spolupráce účastníků veletrhu, protože vzájemná provázanost organizací dovolí nabídku služeb stále rozšiřovat a hlavně zkvalitňovat,“ říká náměstkyně primátora města Olomouce Eva Kolářová.

Program

  • pomoc a poradenství na místě nabízí více jak 30 organizací
  • předvedení a vyzkoušení kompenzačních a zdravotních pomůcek
  • chůze se slepeckou holí (překážková dráha)
  • ukázka znakového jazyka
  • drobné aktivity pro děti, Snoezelen stan pro děti
  • ukázka zdravotního cvičení nejen pro zdravá záda
  • taneční workshop, hudební a taneční vystoupení

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: