Aktuality

Nová okna i teplejší kabát pro byty na Nových Sadech

Dům s bezbariérovými byty v Handkeho ulici na Nových Sadech má novou fasádu. Rekonstrukce přináší větší komfort bydlení nájemníků i úspory nákladů za energie. Město dokončilo další etapu energeticky úsporných opatření za více než 10 milionů korun.

Devítipatrový bytový dům se čtyřiadvaceti byty má kompletně vyměněná okna, vstupní dveře, novou fasádu z minerální vaty i zateplenou střechu. „Investice, kterou se nám podařilo uskutečnit prostřednictvím Správy nemovitostí Olomouc, by se měla v úsporách dosud běžných nákladů projevit už tuto zimu,“ je přesvědčen náměstek primátora Matouš Pelikán. 

Součástí stavebních prací na domě byla také kompletní oprava balkónů, výměna vrat do garážových stání i úprava vstupního prostoru. „Celkové náklady přišly na více než deset milionů korun, přičemž zhruba tři a půl milionu se podařilo získat jako dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu,“ objasnil náměstek Pelikán.

Domy, které jsou určeny pro bydlení seniorů, příjemců pečovatelské služby a domy s bezbariérovými byty se snaží město při plánovaných rekonstrukcích upřednostňovat. „Domu s bezbariérovými byty v Handkeho ulici zateplení dlouhodobě chybělo. Pokud vše půjde podle plánu, v příštím roce bychom tam měli zrekonstruovat i oba výtahy,“ nastínil náměstek primátora Matouš Pelikán.

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: