Aktuality

Zahradnické trhy na Floře, potěší milovníky rostlin a podpoří místní pěstitele

Období jara je spojené s pracemi na zahrádkách, sázením rostlin či kutilskými pracemi kolem domu. Výstaviště Flora Olomouc proto nabízí vůbec první akci svého druhu – víkendové Zahradnické trhy. Konat se budou ve třech termínech na čerstvém vzduchu ve Smetanových sadech za pavilonem A.

Zahradnické trhy proběhnou dvakrát v květnu a jednou v červnu. Návštěvníkům poskytnou široký sortiment květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků a zahradnických pomůcek a potřeb. „Nakoupíte zde květiny, zeleninu, semena, okrasné rostliny, školkařské výpěstky a zahradnické pomůcky a potřeby od lokálních pěstitelů,“ láká k návštěvě ředitelka Výstaviště Flora Olomouc Eva Fugličková.

Na první Zahradnické trhy se mohou návštěvníci těšit o víkendu 16.–17. 5. od 9:00 do 17:00. Kdo nestihne tento termín, bude mít možnost si rostliny a hobby potřeby nakoupit týden poté, tj. 23.–24. 5. Třetí termín Zahradnických trhů proběhne 6.–7. 6. 2020.

Zahradnické trhy jsou připravovány podle přísných hygienických norem a plně respektují aktuální pravidla pro pořádání trhů. Organizátoři vše konzultovali s Krajskou hygienickou stanicí, Státní veterinární správou a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí. „Zdraví je pro nás na prvním místě, proto se akce bude konat na čerstvém vzduchu ve Smetanových sadech, jednotlivé stánky budou rozmístěny v dostatečné vzdálenosti od sebe a pro návštěvníky bude samozřejmě připravena dezinfekce,“ uvádí ředitelka Výstaviště Flora Olomouc Eva Fugličková.

Termíny:

  • 16.–17.5., sobota – neděle, 9:00 až 17:00
  • 23.–24.5., sobota – neděle, 9:00 až 17:00
  • 6.–7.6., sobota – neděle, 9:00 až 17:00

Více na https://www.flora-ol.cz/akce/zahradnicke-trhy

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: