Aktuality

K nákupům pro seniory přibylo v Olomouci venčení psů. Pejsků se ujmou olomoučtí skauti

Charita Olomouc ve spolupráci s olomouckými skauty nabízí seniorům v Olomouci kromě nákupu potravin, hygieny a léků i možnost venčení jejich čtyřnohých přátel. Důvodem je doporučení seniorům starších 70 let, aby v době krizových opatření v rámci nouzového stavu omezili svůj pobyt venku.

Službu venčení pejsků vnímá Charita Olomouc jako potřebný doplněk ke službě nákupu potravin, kterou ve spolupráci s městem Olomouc realizuje již od začátku tohoto týdne. „Děkujeme skautům, že se tomuto úkolu chtějí ochotně věnovat. Pro seniory, kteří jsou sami, je to velmi těžká doba. I když je kolem nás tolik neradostných věcí, musím říct, že je krásné pozorovat, jak lidé hledají cesty k sobě. Jsem rád, že Charita je u toho,“ sdělil Petr Prinz, ředitel Charity Olomouc.

Olomoučtí skauti jsou řádně poučeni a proškoleni o bezpečnosti včetně používání dezinfekce a roušek. Podmínkou procházky s čtyřnohým miláčkem majitele je nutnost mít pejska na vodítku, ideálně s náhubkem. Dobrovolníci ocení, pokud dostanou k dispozici od majitele pejska sáčky na exkrementy. Službu je třeba také objednat vždy alespoň jeden den předem.

Venčení pejsků se ujala iniciativa Skautská služba společnosti pro Olomoucko: „Za naše dospělé skautské dobrovolníky mohu dodat, že jsme připraveni. Budeme se snažit, aby k seniorům dorazil pokaždé stejný skaut. S ohledem na skautskou myšlenku věřím, že vše proběhne hladce,“ dodal David Pokorný, předseda okresní rady Junáka Olomouc.

O službu mohou zájemci požádat telefonicky na čísle: 731 631 967 nebo 775 859 034, popř. prostřednictvím e-mailu: [email protected]. Naše bude obsluhováno od 8:00 do 18:00.

Eva Štefková, Charita Olomouc

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: