Aktuality

Letošní aktivity seniorů jsou v plném proudu

Měsíc leden bývá ve srovnání s prosincem, kdy se slaví Vánoce a příchod Nového roku poměrně klidným a odpočinkovým měsícem. To neplatí pro členy olomouckých klubů pro seniory. Ti se s vervou pustili do organizací kulturních, sportovních, turistických a vzdělávacích akcí.

Hned začátkem ledna byla zahájena organizace prvního ročníku (v loňském roce proběhl nultý, zkušební ročník) turistické akce "Sejdeme se u Svitav", kterou spolu s odborem sociálních věcí MMOl organizují olomoučtí senioři z klubů Lazce, Přichystalova a Polská. Myšlenka na tuto turistickou akci vznikla v seniorském sdružení v Hradci Králové, které se do organizování letošního ročníku aktivně zapojilo. Vzdálenost mezi našimi městy je cca 150 km. Cílem tedy je, ujít formou krátkých vycházek v okolí Olomouce a Hradce za 2 měsíce přibližně 75 km, aby se senioři „JAKO“ setkali na půl cesty, přibližně tedy u Svitav. V červnu 2022 plánují organizátoři skutečné setkání v kulturním domě v Opatově (blízko Svitav). Tam všechno zhodnotí a předpokládáme, že se i dobře pobaví a vzájemně se poznají.

Další vydařenou společnou akcí, kterou odbor spolu se seniory naplánoval byla přednáška o Egyptě, která proběhla v klubu Peškova1 (další plánovaná v klubu v Lazcích). Přednášející představila nejznámější egyptské památky a zároveň do svého výkladu vložila esoterický přesah.

V průběhu měsíce ledna senioři „dočerpávají“ zvýhodněné vstupy do Aquaparku Olomouc, které pro ně odbor sociálních věcí MMOl na podzim 2021 zajistil. Kromě jiného zde mají možnost využít cvičení ve vodě pro seniory. Další aktivity, zájezdy, bowling, přednášky, velikonoční dílničky, atd., plánujeme na měsíce únor až duben. A to bude teprve jaro.

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: