Aktuality

V Olomouci začalo fungovat poradenské místo pro seniory

Nové poradenské místo pro seniory pod názvem OLsen otevřel 13. června odbor sociálních věcí Magistrátu města Olomouce v prostorách městského klubu volnočasových aktivit Javoříčská 2 v centru města.

„Jedná se o novinku, kterou jsme připravili jako jednu ze vstřícných a užitečných věcí pro starší Olomoučany v rámci konceptu Obec přátelská seniorům. Rada města Olomouce tím plní další bod svého programového prohlášení,“ vysvětluje náměstkyně primátora Eva Kolářová a prozrazuje: „Název poradenského místa – OLsen – znamená Olomouc seniorům.“ Každý pátek v době od 9 do 12 hodin bude v klubu na Javoříčské ulici přítomen zaměstnanec odboru sociálních věcí magistrátu, popřípadě poradenská služba Sdružení obrany spotřebitelů Moravy a Slezska, z.s.. Senioři se tak na jednom místě, a přímo v centru města, mohou dostat k informacím, které se jich týkají. Součástí vybavení pro službu seniorům je také počítač s připojením na Internet, k dispozici jsou toalety a návštěvníci si zde mohou dát i kávu nebo čaj.

Do budoucna mohou zájemci přijít na přednášky či vzdělávací aj. akce orientované na seniory. Mohlo by zde být výdejní místo pro karty SeniorPas (http://www.seniorpasy.cz). „Po určité době provedeme vyhodnocení toho, jaké nabídky, které infocentrum OLsen chce poskytovat, senioři nejvíce využívají, a podle toho upravíme zaměření jeho činnosti tak, aby s touto službou byli senioři co nejvíce spokojeni,“ uzavírá vedoucí odboru sociálních věcí Michal Majer.

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: