Aktuality

Senioři baví seniory

Nejen čekat na to, kdo mě pobaví, ale i pobavit sami sebe navzájem umí senioři v Olomouci. Od 14 hodin odpoledne v sokolovně ve Slavoníně začala akce s názvem Senioři baví seniory, kterou ve spolupráci s kluby pro seniory statutárního města Olomouce připravil odbor sociálních věcí.

„Tuto akci jsme realizovali již podruhé a opět měla úspěch. I přes úvodní těžkosti, které s sebou neslo prostředí sokolovny, se senioři dobře bavili, vedlejší restaurace nám nakonec otevřela své dveře a my se zahřáli tancem a smíchem“, teď už s úlevou dodává Eva Trčková za odbor sociálních věcí. „Jsem ráda, když vidím seniory, kteří se umí pobavit a nečekají, že to udělá někdo za ně, komentovala veselé dění náměstkyně primátora, Eva Kolářová, která se přišla na akci také podívat.

A co se vlastně dělo? Několik klubů se aktivně zapojilo do dění a připravilo si několik vystoupení, které zaujaly choreografií, převleky, doplňky, nebo jednoduše zapojením skoro celého klubu. Zmínit můžeme např. klub pro seniory Fischerova, který okouzlil tancem s deštníky, klub seniorů Lazce, který předvedl ukázku řeckého tance, klub z Chomoutova zase vtipnou scénkou doplněnou zpěvem a krásnými stylovými převleky předvedl vystoupení Kocourkovských učitelů. Zahanbit se nenechal ani klub seniorů Nedvězí se svými převleky a scénkou podbarvenou hitem z filmu Slunce, seno a jahody a zapomenout nemůžeme ani na taneční vystoupení klubu Polská. Vstupy doplnil také společnou aktivitou klub Droždín a menším vystoupením i klub Karafiátova.

„Protože jsme získaly tři ceny pro soutěžící a vystupujících skupin bylo sedm, rozdělili jsme neplánované ceny mezi kluby, které dle měření decibelmetru získaly nejhlasitější potlesk. Na pořadí nezáleží, vystupující byli odvážní, super a báječní, cenu si určitě zasloužili všichni! Protože cen nebylo dost nemohlo tomu tak být, ale mají je alespoň někteří, příště je zase dostanou ti druzí“, doplňuje závěr akce Zdislav Doleček, z odboru sociálních věcí a dodává, „věřím, že se nakonec bavili všichni a pokud si neodnesli s sebou cenu, určitě si odnesli dobrou náladu a ta je k nezaplacení.“ O dobré náladě svědčí fotografie pod článkem, které nám laskavě zhotovil Tomáš Helísek.

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: