Aktuality

Vycházejí lednové Olomoucké listy 2019

V těchto dnech vychází nové číslo časopisu Olomoucké listy, který pravidelně přináší do všech schránek ve městě aktuality o dění v Olomouci. Měsíčník tak opět nabízí Olomoučanům zajímavé čtení.

Tématem čísla jsou vize a plány nového vedení města. Předpokladem k jejich naplňování bylo schválení rozpočtu pro letošní rok. Jak se to podařilo a co si o novém rozpočtu myslí naši zastupitelé, zjistíte uvnitř časopisu.

Další novinkou, o níž se dozvíte je, že se můžete jednodušeji zapojit do jednání olomouckého zastupitelstva. V novém složení začínají pracovat i komise městských částí. Personální obměna ale není jedinou novinkou. Změní se počet členů komisí a navýšil se i jejich rozpočet.

Další novinkou je i to, že olomoucký magistrát zavedl nové úřední desky. Ty mají podobu velkého tabletu s dotykovou obrazovkou. Elektronické kiosky jsou lidem k dispozici v podloubí radnice a před budovou magistrátu v Hynaisově ulici. Těch novinek je však více: naším městem jezdí nové tramvaje a autobusy, byla spuštěna testovací verze aplikace Moje Olomouc nebo kde je k dispozici praktická příručka Kam s odpady v Olomouci. Přečtete si, kudy by se v příštích letech měl ubírat vývoj dopravy a dopravních řešení v našem městě.

Věříme, že vás osloví pestrá nabídka kulturních akcí či společenských aktivit a zaujme spousta zajímavých informací z našeho města.

Měsíčník Olomoucké listy vydává Rada města Olomouce a je distribuován prostřednictvím České pošty, s. p., a to do všech poštovních schránek v Olomouci zdarma. Problémy s distribucí a nedodáním výtisků, hlaste na telefonní číslo 773 617 353 nebo reklamujte u svého poštovního doručovatele.

Časopis je k dispozici také v Informačním centru v podloubí radnice.

Časopis ke stažení ve formátu PDF: Olomoucké listy 2019/01.

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: