Aktuality

Představujeme nabídky sportování pro seniory v Olomouci

Že je sportování důležité i ve vyšším věku, si uvědomují senioři, kteří se zúčastnili Sportovních her pro seniory v parku ve Smetanových sadech minulý týden dne 13.9.2018. Počasí nám přálo a vše vyšlo na jedničku. Soutěžní klání zahajovali náměstek primátora Ladislav Šnevajs s paralympijskou vítězkou Evou Kacanů a vedoucí odboru sociálních služeb, Yvonou Kubjátovou. Medaile a poháry předala vedoucí odboru sociálních služeb a další ceny byly předány na základě losování družstev. Většinu cen poskytl obchod Decathlon Olomouc, který opravdu dělá sport dostupnější.

Abychom neskončili pouze u jednoho dne, dovolujeme si vás informovat o dalších nabídkách. Nabídek pohybových aktivit je ve městě poměrně dostatek a jednu z nich nabízí například Aplikační centrum BALUO, kde se jedná se o volné pokračování cvičících programů a to zejména oblíbených aquafitness.

Co je tedy v Olomouci zajímavého?

Aplikační centrum BALUO

Od středy 19. 9. 2018 budou v centru probíhat středeční aktivity, během kterých centrum nabídne olomouckým seniorům služby, na které byli zvyklí již v minulosti.. Ty umožňují seniorům provstupy centrem v case 9:30 až 12:00. Současně je respektováno přání seniorů, že především ve vodním prostředí chtějí být sami a nerušeni dalšími návštěvníky. Tedy bazén a výřivky jsou ve zmíněné středy v čase 9:30-11:00 vyhrazeny jen pro ně.

Konkrétní časový program:

9:30 – 11:00 hodin = testovací bazén (aquaerobic a relaxační plavání)

9:30 – 12:00 hodin = fitness studio + pohybová studia (cvičení na smart strojích + zdravotní cvičení)

Cena vstupu na výše uvedené aktivity bude 100Kč za osobu. V termínech, kdy nebude možné využít programy ve vodním prostředí, bude cena vstupu snížena na 50Kč za osobu. Těmito termíny jsou: 10. 10. 2018; 24. 10. 2018 a 14. 11. 2018

Senior fitnes z.s.

Zdravotní cvičení se Senior fitnes je nová aktivita pro seniory a jedná se o hodinové cvičení v pohybovém studiu AC Balua. To poskytuje společnosti Senior fitnes z.s. zázemí v rámci komerčního nájmu, vše ostatní je v režii uvedené společnosti.

Cvičení stojí 60Kč. Více v plakátku v příloze.

Centrum pohybu Olomouc

Centrum pohybu Olomouc je již tradičním subjektem na poli pohybových aktivit. Sídlí na Sokolské ulici, blízko zdravotnického zařízení SPEA. Nabízí celou řadu aktivit, z nichž část je uvedena v příloze článku.

Věříme, že si z nabídky vyberete a budete trénovat na další ročník Sportovního dne pro seniory.

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: