Aktuality

Letošní výstava For Model rozpohybuje v Olomouci tři historické vlaky

Hned několik novinek ozvláštní další ročník výstavy For Model 2018. Návštěvníci se mohou těšit na kouzelný svět plný her a fantazie, projížďku historickým vlakem či na vojenskou techniku úctyhodných rozměrů.

Již 16. ročník prodejní výstavy se uskuteční ve dnech 2. – 4. března 2018 v pavilonu A Výstaviště Flora Olomouc, a.s. For Model nabízí jak expozici modelů a cenných sběratelských kousků, tak i interaktivní výstavu, kde si malý i velcí mohou vše vyzkoušet na vlastní kůži.

Letecké trenažery, automobily na dálková ovládání, pojízdná šlapadla, vláčky, drony a mnoho dalších pohyblivých atrakcí je připraveno pro zájemce na jednom z největších veletrhů výstaviště Flora Olomouc For Model 2018. Pavilon A se z jedné části promění ve vodní plochu s kotvištěm pro bitevní lodě a ponorky, z části druhé se změní na autokrosovou dráhu plnou automobilů a vzdušné prostory ovládnou letadla a vrtulníky. Nebudou chybět ukázky železniční a bojové techniky. Pro letošní ročník propůjčí pan Luděk Fiala z Bohuňovic výstavě zcela unikátní a jediný exemplář tanku Praga AH IV R z r. 1938, jejž spolu se švagrem Lubomírem Smolinským sedm let sestavovali.

„Novinkou letošní výstavy je playzone, kde se každý může stát pilotem nejrychlejších aut, zahrát si turnaj formou počítačové hry či se přenést do virtuální reality“, prozradila koordinátora akce Dagmar Maixnerová. For Model dále nabízí neméně zajímavou prodejní expozici hraček, stavebnic a deskových her.

Letos poprvé budou po dobu třídenní akce vypraveny tři páry historických vlaků s nejstarší provozuschopnou lokomotivou z roku 1898 z depozitáře muzea ČD v Olomouci. Vlaky budou odjíždět z hl. nádraží v Olomouci v 9.30, 11.30 a 13.30, pojedou trasu do Řepčína a zpět a z Nové Ulice budou odjíždět zpět na hl. nádraží v 10.20, 12.20, a 14.20. Současně bude zpřístupněno i muzeum ČD.

Výstava bude otevřena pá – ne (pá, so 9.00-18.00 hodin, ne do 17 hodin). Vstupné je 80 korun, senioři a děti 6 -15 let 40 korun, děti do 6 let a držitelé průkazů ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma. Hromadné školní výpravy vč. pedagogického dozoru 15 Kč/os. (nutno přinést potvrzení o počtu zúčastněných studentů a pedagogického doprovodu s razítkem školy).

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: