Aktuality

Rosťa ještě žije. Autor třetí knihy zve dnes na autogramiádu

Již třetí kniha autorské dvojice Rostislav Kuchař a Zita Chalupová nese název Ještě žiju. Opět ji vydalo olomoucké nakladatelství Burian a Tichák.

Po knihách Papíry na hlavu a Uklízeč a ředitel jsou to třetí příběhy ze života zdravotně postižených. Navíc se čtenáři dozvědí, že Rosťa prodělal zánět srdečního svalu, který skončil operací a kardiostimulátorem. Ovšem i ten je v Rosťových příhodách zdrojem mnoha legračních situací. Knihu doprovázejí podobně jako dva předchozí svazky ilustrace Víta Stanovského.

„Jsem moc rád, že se podařilo knihu napsat a vyrobit. Navzdory tomu, že se tentokrát nakladatelství nesehnalo mnoho inzerentů. Hlavně politici se moc nepochlapili. Mnozí slibovali, a nakonec – skutek utek. Ostatně, čtenáři to uvidí na posledních stránkách, kde jsou inzeráty uveřejněny. Moc chci za podporu poděkovat primátorovi Antonínu Staňkovi a Straně svobodných. Ale zpátky ke knížce: myslím, že tato naše třetí kniha je ze všech tří nejlepší,“ svěřil se Rosťa Kuchař.

Autor bude svou knihu nabízet už dnes, v pondělí 4. prosince, ve foyer kina Metropol. Jeho autogramiáda začne ve 13 hodin, tedy hodinu před tradičním začátkem Filmového klubu seniorů. Další autogramiáda a beseda s autorem se odehraje ve čtvrtek 14. prosince v 16:30 v olomoucké Městské knihovně v Jungmannově ulici.

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: