Aktuality

Zasukované tkaničky opět pomáhají

Dobrovolníci, ale i herci Moravského divadla a vozíčkáři budou v ulicích Olomouce pomáhat při celostátní sbírce Zasukované tkaničky.

Na podporu sbírky se v pondělí 22. května uskutečnil na Horním náměstí charitativní koncert, kde svou podporu vyjádřil účastí také primátor Antonín Staněk. „Přeji sbírce, která letos slaví už 15. výročí, ať je úspěšná a pomáhá lidem s handicapem žít plnohodnotný a nezávislý život,“ řekl při zahájení primátor.

Dobrovolníci z řad studentů středních a vysokých škol, herci i sami vozíčkáři budou v ulicích vidět v pondělí 22. a v úterý 23. května. Jako poděkování za malé finanční přispění předají příznivcům sbírky zasukované tkaničky. „Minulý rok se díky sbírce a ochotným přispěvatelům podařilo na pomoc vozíčkářům vybrat neuvěřitelných 106 tisíc korun,“ vyzdvihují organizátoři sbírky.

Celostátní sbírku pořádá nezisková organizace Spolek Trend vozíčkářů Olomouc, která už 23 let poskytuje na Olomoucku službu osobní asistence lidem, jenž se neobjedou bez pomoci ostatních.

Více informací na www.tkanicka.cz

Aktivity jsou podpořeny z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

Mediální partneři: